Stichting Regionaal HuisArtsen Laboratorium

Wij voeren voor de meeste huisartsen in Friesland uw bloedonderzoeken uit. U krijgt hiervoor van uw huisarts een ingevuld aanvraagformulier. Controleert u dit formulier op volledigheid. Neemt u bij de bloedafname ook een geldig ID en uw zorgpas mee?

Voor bloedafnames hoeft u in de meeste gevallen geen afspraak*) te maken. In de kolom rechts kunt u een afnamelocatie kiezen en zonder afspraak naar één van de daar aangegeven spreekuren komen.

De uitslag van het onderzoek wordt naar uw huisarts gestuurd en deze bespreekt de uitslag met u.

*) Voor een beperkt aantal onderzoeken moet u vooraf contact opnemen met het laboratorium. Uw huisarts bespreekt dat met u. In alle andere gevallen kunt u zich, als boven genoemd, zonder afspraak op een spreekuur melden.N I E U W S
Nieuw logo, nieuwe website!

Binnenkort verandert het uiterlijk van het HAL. Een nieuw fris logo, een nieuwe website en een nieuwe huisstijl. De website wordt bereikbaar via www.hal.frl. Onderstaand een impressie.

woensdag 07 december 2016 - 09:26:27

Huisartsen: Wijziging eenheden NT-proBNP

NT-proBNP wordt op dit moment gerapporteerd in SI eenheden (pmol/L). De meeste richtlijnen voor cardiologen en huisartsen die recent zijn uitgekomen, zijn echter gebaseerd op beslisgrenzen in conventionele eenheden (ng/L).

Klik hier voor de volledige informatie.

maandag 26 september 2016 - 09:35:12

Pilot: Voordrukken artsgegevens op aanvraagformulier

Zoals eerder via de website en de nieuwsbrief is aangekondigd, wil het HAL de betrouwbaarheid van de informatieketen verbeteren.

De eerste stap daarin is het voordrukken van de gegevens van de aanvrager op het aanvraagformulier. De pilot hiervoor start binnenkort. Bent u geïnteresseerd in deelname aan de pilot? Lees dan het volledige bericht en neem contact op onze relatiemanager.


[ Lees verder... ]

maandag 19 september 2016 - 10:14:41

D-dimeer sneltest uit dienstenpakket

Al langere tijd zijn de D-dimeer sneltesten niet meer leverbaar. De verwachting is dat hier geen verandering in komt. Daarom zijn wij genoodzaakt deze sneltest uit het dienstenpakket te nemen.

maandag 01 augustus 2016 - 12:04:55

Faxformulier Sneltesten

Met ingang van 9 september is een nieuw faxformulier voor het insturen van de CRP en D-dimeer POCT resultaten in gebruik genomen. Download hier het nieuwe formulier.

dinsdag 09 september 2014 - 12:35:29

Zorgverleners: bestellen aanvraagformulieren

Door alle veranderingen in de zorg en de organisatie daarvan, worden in een toenemende frequentie aanpassingen doorgevoerd op het aanvraagformulier. Door het gebruik van verouderde aanvraag-formulieren kunnen hinderlijke situaties ontstaan. Dit probleem wordt versterkt doordat zich op verschillende plaatsen voorraden oude aanvraagformulieren vormen. Daarom hebben wij besloten de decentrale voorraden zo snel mogelijk af te bouwen en de verzending van formulieren centraal te regelen.

Wij verzoeken u daarom vriendelijk doch dringend in de toekomst de aanvraagformulieren, evenals de materialen voor POCT-diensten die u mogelijk in uw praktijk gebruikt, alleen nog via het bestelformulier op deze website te bestellen.

U vindt het digitale bestelformulier als eerste optie in het bovenstaande menu 'Zorgverleners’

woensdag 09 juli 2014 - 11:34:51

QuikRead go® CRP-Sneltest beschikbaar

Inmiddels kunt u de C-Reactief Proteïne (CRP) sneltest in de huisartspraktijk uitvoeren. De CRP-sneltest wordt toegepast/gebruikt bij de diagnostiek van patiënten met lage luchtweginfecties als aanvulling op anamnese en lichamelijk onderzoek.

[ Lees verder... ]

vrijdag 12 april 2013 - 11:14:06

Ga naar pagina       >>